luni, 26 noiembrie 2012

34. Incredibilul MÂINE



Ce ușor ne lăsăm amăgiți de lucrurile incredibile, dar care încă nu ne sunt la îndemână. Ne-am lăsat ”educați” și păcăliți de vânzătorii ”produselor incredibile”, cele cu efect imediat, mai ieftine și mai binefăcătoare. Așa am ajuns să cumpărăm promisiuni fără acoperire, lucruri incredibile care pentru a intra în posesia lor trebuie mai întâi să plătești o anumită sumă. Comerțul cu astfel de produse se aseamănă cu un troc în care ți se oferă secretul unei mari comori pe un preț de nimic. Dacă secretul este adevărat, de ce ți se vinde pe o sumă infinit mai mică?

Cam așa stă  treaba și cu incredibila ziuă de mâine. Ea e Ziua cea mai bună pentru a începe o schimbare (”-de mâine mă apuc de...” - întotdeauna este vorba de gândurile bune).Dacă vrem să schimbămn ceva la noi, cel mai bine mâine. Mâine. Ce iluzie! Ne petrecem ziua de azi plănuind cum s-o trăim pe cea de mâine. Ne amăgim singuri, sau ne amăgesc alții, că vom fi bucuroși, împliniți, fericiți doar atunci când acel lucru incredibil va ajunge în posesia noastră (o casă, o mașină, o haină, un I-NuȘtiuCe, etc). Însă, incredibilul lucrului respectiv este strâns legat de incredibilul mâine,... doar că nu mai ajunge în Acum. Un etern mâine care ne răstignește prezentul. Ce trist.

Incredibilul Mâine are un antidot foarte puternic, Credibilul Azi. Simpla zi de azi în care trăiesc acum este mai de preț ca incredibilul mâine. E interesant că cel care voi fi mâine depinde doar de ce schimb azi. Dacă nu schimb azi răul de care sunt conștient, și aștept cu o încredere oarbă și naivă ca binele să vină de la sine odată cu Incredibilul Mâine, atunci îmi pierd ”Azi-ul”. Câți ”Azi” îmi irosesc în așteptarea unui Incredibil Mîine?

Suntem prea puțin conștienți de valoarea unui Simplu, Palpabil și Real Azi, iar asta ne aruncă în incredibila gaură neagră a necunoscutului Mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu